.

Schoudertherapie
Schoudertherapie brengt schouderspieren weer in balans


MAAK EEN AFSPRAAK

Schoudertherapie

Schoudertherapie brengt schouderspieren weer in balans

Heeft u ook schouderklachten? Komen de klachten vaak terug? U bent niet de enige! Zeker 1 op de 5 mensen krijgt of heeft te maken met schouderklachten in Nederland.

Over het algemeen zijn schouderklachten samen met nek- en rugklachten de meest voorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij Fysiotherapeut Leek is onze fysiotherapeut / manueel therapeut gespecialiseerd in het onderzoeken en revalideren van schouderklachten. Zij is hiervoor aanvullend geschoold (onder andere door dhr. Stenvers van het NSA) en maakt deel uit van het Schouder Netwerk Noord en Schouder Netwerk Nederland.

Het Schouder Netwerk Noord is een intensief samenwerkingsverband tussen de orthopeden uit het Martini Ziekenhuis in Groningen en enkele gespecialiseerde fysiotherapie praktijken in Noord Nederland (Groningen , Friesland en Drenthe). Door uitwisseling van kennis zijn we in staat de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onze jarenlange ervaring te combineren en door te voeren in onze therapie. Zo werken we aan de meest optimale behandeling voor mensen met schouderklachten.

De meest voorkomende oorzaak van schouderklachten is een onbalans tussen de spieren rond het schouderblad. Hierdoor ontstaan vaak pees- en slijmbeursontstekingen. Daarnaast behandelen we vaak schouderklachten als gevolg van overbelasting, instabiliteit, arthrose of een frozen shoulder.

Ook als u geopereerd bent aan uw schouder (bijvoorbeeld na een decompressie-operatie, peeshechting , botbreuk of een schouderprothese) kunt u bij ons terecht voor een optimale nabehandeling.
 

Wat kan schoudertherapie voor u betekenen?


Aan de hand van een intake gesprek bepaald onze fysiotherapeut met u welke behandeling het meest geschikt is om uw klachten te verminderen. Schouderklachten kunnen afhankelijk van de klacht vaak behandeld worden door middel van: Schoudertherapie, Fysiotherapie, Manuele therapie, Dry Needling, Revalidatie of een combinatie hiervan.

Tijdens de fysiotherapie ontvangt u van onze fysiotherapeut informatie en adviezen om u klachten zo snel mogelijk te verminderen. Daarbij horen verschillende oefeningen en bewegingen waardoor de stabiliteit van uw schouder zal verbeteren. Hierdoor zullen uw pijnklachten reduceren.