.

Fysiotherapie
Fysiotherapie brengt je in beweging


MAAK EEN AFSPRAAK

Fysiotherapie

Fysiotherapie brengt je in beweging

Ieder jaar gaan in Nederland ruim 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut vanwege aandoeningen van hun spieren en gewrichten. De fysiotherapeut helpt hen hiervan te herstellen, de klachten te verminderen of er zo goed mogelijk mee te leren omgaan. Ook voor adviezen om klachten te voorkomen bent u bij Fysiotherapeut Leek op het juiste adres. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen.

Bij uw eerste afspraak zal uw fysiotherapeut beginnen met een vraaggesprek om uw klachten en de oorzaken daarvan zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarna volgt het onderzoek waarbij specifieke bewegingen worden getest. Afhankelijk van de klachten wordt er aanvullend onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld kracht, stabiliteit, coördinatie of de functie van de zenuwen.
 

De behandeling

Op basis van de resultaten uit het onderzoek bepalen we samen met u wat de beste behandeling is. Allereerst zal de fysiotherapeut u uitleg geven over wat u mankeert en de mogelijke oorzaken hiervan. Daarna zal de fysiotherapeut afhankelijk van uw klacht gebruik maken van oefentherapie, massage of fysiotechniek (apparatuur). Bij de oefentherapie doet u specifieke oefeningen om bijvoorbeeld de bewegingsmogelijkheid in gewrichten te verbeteren of juist te stabiliseren. Ook het verbeteren van kracht, conditie, evenwicht, houding, ademhaling of ontspanning kan een doel zijn van de oefeningen. Het is belangrijk, dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten door bijvoorbeeld thuis oefeningen te doen. Geeft u goed aan wat u voelt en vraag uitleg als iets niet duidelijk is.
 

De Fysiotherapeut bij u thuis

Het kan zijn dat u niet naar onze praktijk kan komen voor fysiotherapie, bijvoorbeeld omdat u net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat uw conditie het niet meer toelaat. In dat geval komen we graag bij u thuis. U heeft hiervoor wel een verwijzing van huisarts of specialist nodig.